Борисов: Преди ГЕРБ в София не работеше нито един шадраван

Трагичната картина на София преди управлението на ГЕРБ очерта Борисов по време на откриването на предизборната кампания на партията в столицата, предаде БГНЕС.

„Минали са 10 години. Нямаше нито един работещ шадраван в този град. Всичко, това сме го направили, защото София колабираше. Помните ли какво беше на Телевизионната кула, Черни връх, Симеоновско шосе и други столични булеварди и то само преди 10 години – никой не е правил толкова за София, колкото ГЕРБ“, заяви в началото на аналитичното си слово лидерът Борисов.

“Колко беше бензинът, нафтата, газът, храните по времето на ГЕРБ – 1% беше инфлация. И понеже ПП-ДБ казват, че не ни гледат, но много гледат и ги е страх, защото ето – от БНБ казват, че растежът на БВП за България ще продължи да се забавя в началото на 2023 г.

Преди две години ви обяснихме, че това ще се случи – защо тогава мълчаха хората“, попита Борисов. Лидерът на ГЕРБ обърна внимание и на вялата предизборна кампания на противниците.

„Вие забелязвате ли, че ПП и ДБ ги няма от една седмица, защото те знаят цифрите, знаят какво ни казва БНБ – календарът на плащанията и догодина е твърде напрегнат и е твърде вероятно да се тегли кредит, за да се изплатят задълженията. Вчера се видях с кмета на Разград, който е от БСП – там за града дадохме пари за джамията и за църквата „Цар Борис“ там. Както ги оставих, така и ги заварих“, каза Борисов.

„БНБ препоръчва и консервативен режим на публичните разходи. ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната, в Европейския банков съюз, а по времето на Кирил и Асен какво се случи?“, риторично попита лидерът на ГЕРБ.

„Срещу нас има хора, които последното, за което милеят, е България. Те не обичат България! Или някой, който мрази България, отвън ги подкрепя, или има план, – и когато светът се преразпределя, ние сме най-голям износител на енергия, на храни, – или някой иска да ни събори, или не мога да си го обясня как такива щети се нанесоха на държавата. Намира се някой журналист да пита ПП защо има инфлация, някой от ПП-тата казва, че е заради войната. Аз, ако съм журналист, ще питам защо в България е двойно по-голяма инфлацията отколкото в ЕС, и защо има инфлация в стоките, при които сме най-голям износител“, подчерта Бойко Борисов.

„Ако искаме да им причиним нещо лошо, то трябва да им оставим София, да видят гражданите какво ще стане в София след 2 години. Аз заварих столицата след Софиянски, „Витошка“ бе пълна с джипове, имаше множество заплахи, когато решихме да правим пешеходна зона, но не ме вълнуваше. ПП и ДБ ще съсипят и този град“, каза лидерът на ГЕРБ.

Четете още

Избор на редактора