Борисов: Нинова провали първия вариант за кабинет

„Ако Корнелия Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат, а Гроздан Караджов щеше да е министър на транспорта. Бяха договорени министрите, да не си отварям повече устата“.

Това призна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод критичните коментари на депутати преди гласуването на правителството днес, сред които Гроздан Караджов.

По време на преговорите с първия мандат изглеждаше, че ГЕРБ бе близо до договорка за мнозинство с БСП, ДПС и „Има такъв народ“, но „левицата“ в крайна сметка отказа подкрепа.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова отрече да са били договорени министрите с първия мандат. Попитана дали е имало постигната договореност за постове в Министерски съвет, отговори с „не, лъжа е“. „Господин Борисов, знам, че сте лъжец, поне от седем години го знам, но че сте толкова голям не съм вярвала“, коментира тя пред журналисти в парламента.

Днес Борисов каза, че настоящата комбинация между „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ е единствената възможна работеща.

По повод критиките от Румен Радев, че обединилите се коалиции са предали избирателите, Борисов посочи, че той трябва да е обединител.

Веднага след него Делян Добрев от ГЕРБ обясни вота си против кабинета с това, че „Продължаваме промяната“ са неподготвени хора, които не могат да се справят, но са жадни за власт.

Четете още

Избор на редактора