Борисов: Тия провалиха всичко. Вече решение няма

Тия провалиха всичко – гориво, ток, крадат най-безскрупулно от газа – по 120 – 130 млн. на месец крадат. За 6 месеца счупиха държавата и сринаха всичко. Всичко е толкова тъжно, че само смехът може да ни спаси. Това бе първият коментар на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след решението на БСП да върне неизпълнен мандата за съставяне на правителство.

Той демонстрира от краен по-краен песимизъм за бъдещето.

„Вече решение няма. Дълговете са на тавана, а на служебното правителство поне 5 млрд. ще му трябват до края на годината. Забравихме за Еврозоната, а хърватите влязоха“, анализира лидерът на ГЕРБ.

Борисов атакува и Корнелия Нинова.

„Два пъти си подаде оставката като лидер на БСП, не е нормално при това положение да управляваш цяла държава – заяви той. – За правова държава в България вече не може да се говори след тази година и половина – не се спазват нито Конституцията, нито законите. Вчера правят обществено обсъждане на нещо, което вече са приели в парламента – все едно правиш годеж след сватбата. Кое е чудното, че партията, провалила се на изборите, се оказва, че ще прави правителство“.

Борисов не пропусна да разкритикува управляващите и за състоянието на пътищата.

„За година и половина пътищата са в ужасяващо състояние, никакви ремонти, опасни са за хората. Заради пари се скараха и се сринаха“, посочи той.

„Слави Трифонов по неговия си начин така ги иронизира – предложи да отидат да го арестуват, че е виновен за всичко. И те не отиват. ГЕРБ ни няма от повече от година, а какво чухте за справяне с корупцията? Точно обратното – оръжие, жито, контрабанда, разликата в тока – от 80 лв. при Борисов, днес е 1 400 лв. Гориво – 1,50, днес 3,70. Парламентът отново посрами всички – те не допуснаха да влезе таван на горивата, който е за всички хора“, коментира още лидерът на ГЕРБ без да знае, че това е незаконно.

Четете още

Избор на редактора