Борис Джонсън пише мемоари за премиерския си мандат

Бившият британски премиер Борис Джонсън ще напише книга за премиерския си мандат и вече е подписал договор с издателската къща „Харпър Колинс“, съобщи издателството, цитирано от Ройтерс.

Джонсън се оттегли от премиерския пост в началото на септември, след като загуби подкрепата на министри и депутати от своята партия след месеци на скандали, включително заради партита в централата на правителството по времето, когато останалата част от Великобритания беше под строга изолация насред пандемията от КОВИД-19.

Все още няма подробности за това каква сума е получил Джонсън за написването на мемоарите, нито кога ще бъде издадена книгата.

Арабела Пайк, директор на отдела в издателството „Харпър Колинс“, отговарящ за закупуването на правата върху книгата, я определи като несравними мемоари. „Очаквам с нетърпение да работя с Борис Джонсън, докато той пише своя разказ за времето, когато е заемал поста си“, добави тя. Пайк подчерта, че този период съвпада с „някои от най-значимите събития“ от близкото минало на страната.

Четете още

Избор на редактора