Британският посланик: Дълго време от българския народ се краде

Много дълго време от българския народ се краде имущество и активи и той е лишен от онова, което му е необходимо за социално-икономическо развитие. Това коментира пред bTV британският посланик в България Роб Диксън по повод новите санкции на САЩ и Великобритания по закона „Магнитски“.

На 10 февруари тази година още петима българи бяха санкционирани от САЩ по глобалния закон „Магнитски“. Това са бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ Владислав Горанов, бившият министър на икомиката Румен Овчаров, лидерът на русофилите Николай Малинов, бившият депутат от БСП и директор на АЕЦ Козлодуй Иван Генов и бившият директор на централата Александър Николов.

„За първи път определяме лица от Европа като рискови за тежка корупция. Това показва нашата решителност да се борим с корупцията по цял свят. Бихме искали лицата, замесени в корупция, да бъдат лишени до достъп във финансовата ни система. Подчертаваме и сериозността на корупционните деяния, извършени от тези лица в България“, подчерта Диксън.

„Първата жертва на корупцията в България са гражданите в страната, които виждат трудно изкараните от тях имущество, средства и ресурси да изчезват в ръцете на корумпирано малцинство. Корупцията отваря вратите за намеса от враждебни държави“, настоя още посланикът на Великобритания.

Четете още

Избор на редактора