Брус Уилис вече почти не говори, променил е завещанието си

Здравето на Брус Уилис се влошава прогресивно и той вече почти не може да говори, както и трудно разбира какво говорят другите, съобщи италинският в. La Repubblica, позовавайки се на американски медии.

Както стана известно преди месеци, 67-годишният актьор страда от афазия – заболяване, произтичащо от неправилното функциониране на области в мозъка, свързани с езиковите способности, което бавно, но безвъзвратно се задълбочава.

Диагнозата принуди звездата от „Умирай трудно“ да обяви и оттеглянето си от снимачните площадки през март.

В момента актьорът прекарва възможно най-много време с втората си съпруга Ема Хеминг и двете им дъщери – 10-годишната Мейбъл и 8-годишната Евелин.

По време на празниците с тях е и бившата му половинка Деми Мур, с която Уилис е останал в отлични отношения, с трите момичета, родени от брака им: Румър (34), Скаут (31) и Талула (28).

В разширен състав семейството е прекарало и по-голяма част от периода на локдауна, наложен от пандемията на Covid-19, а сега дава цялата възможна обич на оттеглилия се екшън герой в един от най-трудните моменти от живота му.

Ема сега е гласът и средството за общуване на актьора. Има дни, в които се виждат проблясъци от стария Брус, но те са кратки и все по-редки. За близките му е тежко да го гледат как сякаш им се „изплъзва“ все по-надалеч, те се молят за него и се надяват на някакво коледно чудо, разказва анонимен източник, близък до семейството, пред RadarOnline.

Според RadarOnline актьорът е променил завещанието си дни преди да получи диагнозата афазия и почти цялото му състояние, възлизащо на 250 милиона долара, ще бъде разпределено в сегашното му семейство.

Трите дъщери от първия му брак щели да получат само по 1 милион, а останалото се предвижда да остане във владение на Ема Хеминг и двете по-малки дъщери.

„Болката, която чувствам, може да бъде парализираща, но тя е и най-чистата и дълбока форма на любов, която си в състояние да изпиташ. Уча се да съжителствам с нея“, написала е Ема Хеминг.

„Брус искаше да е сигурен, че второто му семейство ще бъде обгрижено. Той вярва, че Румър, Скаут и Талула са получили най-доброто, което е имал да предложи финансово през целия им досегашен живот“, обяснява изданието.

Румър е актриса, която играе най-вече в независими продукции, Скаут е амбициозна певица и автор на музика, която издаде дебютен албум през юни, а Талула инцидентно се появява в телевизионното риалити шоу Catfish.

„Брус вярва, че Деми, чието състояние се оценява на 200 милиона долара, винаги ще присъства в живота на дъщерите им“, заключава източникът на информация, който RadarOnline идентифицира като приятел на актьора.

Четете още

Избор на редактора