БСП възстанови за 9 май плочата на съветския паметник

Изпълнихме обещаното – плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена. Това заяви председателят на БСП-София Иван Таков. Той лично провери днес как върви работата и присъства на поставянето на плочите и почистването на обекта.

Така Паметникът на Съветската армия може да посрещне празничния за социалистите 9 май обновен и почистен.

„Надявам се да не бъдат допуснати нови вандалски прояви. И оттук нататък да мислим заедно с Областната управа и със Столична община как да ремонтираме и да укрепим цялостно монумента, коментира Иван Таков. – Това място е любимо на столичани от всички възрасти и трябва те да бъдат спокойни, когато го посещават“.

Иван Таков изрази задоволството си, че пред Паметника на Съветската армия днес дойдоха граждани да изразят подкрепата си за решението да бъде възстановена плочата.

Лидерът на столичните социалисти добави, че смисълът на паметниците е да пазят историята. „Ние разбираме този смисъл, затова не демонтираме монументи, изградени от нашите предци, а ги съхраняваме, каза Иван Таков.

Разрушителното мислене и деструктивното поведение нямат бъдеще. Те обричат онези, които ги демонстрират, да повторят грешките от миналото. Наша отговорност е да не допуснем това“.

Четете още

Избор на редактора