БСП се разлюля предизборно, във Видин хвърлят оставки

Предизборни трусове разлюляха столетницата – деветима членове на БСП Видин прекратиха членството си в партията, считано от днес. Този акт е по собствено желание, каза председателят на Областния съвет на БСП и на видинската Общинска организация на социалистите Димитър Велков, цитиран от БНР.

Според него основният мотив бил „дълбокото разминаване между програмата и целите на БСП и провежданата политика от националното ръководство“. Освен това партията се била откъснала от изконните си традиции. „Превръщането на БСП от една голяма, масова партия, която винаги е била на първо и второ място във всякакви избори в една лидерска четвърторазрядна партия, която заобиколена от все по-тесен кръг хора се стреми на всяка цена да е във властта“, заяви Димитър Велков.

Той смята, че моделът на БСП все повече започвал да прилича на модела ГЕРБ.

В позицията още напусналите, декларират, че са несъгласни с острата конфронтация на ръководството на БСП с президента, „която е лишена от всякакваполитическа логика и която очевидно обслужва интереси по дестабилизация на държавата“.

Димитър Велков обяви, че в последните години е факт организационният разпад на партията и разбиване на Общинската партийна организация в дунавския град, създаване на паралелен център, извън легитимно избраните органи и лишаване на Видинската партийна организация от уставно финансиране.

Четете още

Избор на редактора