Мощна буря удари Бургаско. Помля дървета, коли и кръчми на плажа

Силна гръмотевична буря, придружена от ураганен вятър, връхлетя Бургас, предаде БГНЕС. Ситуацията в черноморския град е много сложна, нанесени са сериозни материални щети.

Има много паднали дървета, които са изпочупели много коли. Бурята не е подминала и плажната ивица, където също има унищожени шезлонги и чадъри.

Кръговото движение към квартал Сарафово е под вода.

Не са пощадени и сградите, има паднали покриви, а също така са откъртени големи части от мазилките на блокове.

В Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас също са постъпили над 50 сигнала за отнесени покриви и съборени дървета.

Семейство е блокирано на остров Св. Иван край Созопол. Те са били на туристическа разходка там когато е започнала бурята.

От Морския спасителен координационен център потвърдиха информацията за човек, паднал зад борда на яхта, отнесена навътре в морето край Поморие. От там казаха, че в момента се организира спасителна операция. Целият град Поморие е без ток поради много тежка авария.

Кметът на Поморие Иван Алексиев е свикал кризисния щаб заради усложнената обстановка след силната буря. Това съобщиха от областната управа в Бургас. Оттам уточняват, че положението в Поморие е тежко – има наводнени улици, прекъснато е електричеството на много места, основните пътни артерии са блокирани.

Няма избягали змии от разрушения от буря терариум в парка „Езеро“ в Бургас. Всичките са прибрани. Пострадала е единствено конструкцията от ураганния вятър, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Оттам информираха, че най-честите сигнали са за паднали клони и дървета. Те са над 130.

На много места падналите клони и дървета задръстват улиците и пречат на автомобилното движение. Екип на пожарната освобождава от паднали дървета бул. „Мария Луиза“.

Кметът Димитър Николов е на терен. Мобилизирани са всички фирми, отговарящи за зелената поддръжка. Градът се разчиства и едновременно с това се прави опис на щетите.

Четете още

Избор на редактора