Кръстаич е аут, българин ще води националния

Изпълкомът на Българския футболен съюз освободи националния селекционер Младен Кръстаич.

Новината обяви след края на заседанието в Бояна вицепрезидентът Емил Костадинов. Техническият директор на БФС Георги Иванов каза, че решението е било взето единодушно, като причините са последните слаби резултати, които футболистите ни записаха.

Сърбинът Кръстаич пое националния отбор през юли 2022 година и имаше договор до 2024-а. Под негово ръководство националите са на последно място в групата за Евро 2024 с две точки от шест мача.

В резултат на това националният отбор слезе с 6 места по-надолу в Световната ранглиста на ФИФА за октомври. Представителният отбор на нашата страна сега е на 84-о място с 1279.12 точки, след като през септември заемаше 78-а позиция.

В този период България изигра два мача, които загуби с еднакъв резултат 0:2 от Литва в европейска квалификация и от Албания в контролна среща. 84-ото място в момента е изравнено най-ниско класиране на България в класацията наФИФА. На същата позиция тимът ни е бил през октомври 2011 година.

От 1 ноември националният отбор ще има нов селекционер, като ще бъде свикан специален брифинг и ще бъде обявено неговото име. Георги Иванов обяви, че новият наставник ще бъде българин.

Четете още

Избор на редактора