БФШ 2022 предлага сливане на всички федерации

БФШ 2022 предлага всички шахматни федерации да се слеят в една. Това става ясно от писмо на председателя на лицензираната организация Васил Антонов до медиите.

Ето пълния текст:

Ситуацията в българския шахмат е непроменена, въпреки оттеглянето ми от поста председател на „Българска федерация по шахмат 2022“ през декември 2023 година.
Предлагам реални действия за разрешаване на проблемите, а именно обединение на шахматните федерации и организации в страната. В тази връзка като първа стъпка прекратявам всички дела срещу БСФШ.

Този ми акт ще бъде тълкуван от всеки по различен начин, но той е протегнатата ми ръка за единство в българския шахмат.

Очаквам да бъдат замразени всички спорове между основните федерации, а обидите да бъдат заменени с уважение и взаимно подпомагане при провеждане на шахматните турнири в страната и чужбина.

Предлагам да постигнем в следващите шест месеца  сливане на федерациите при спазване на българските и международните закони, както и при зачитане авторитета на засегнатите страни!

Да бъде избрано ново, общо ръководство, което да е прието от цялата шахматна общност! 

Основната ни цел и мисъл трябва да е доброто състояние на клубовете в страната, а оттам – на състезатели, треньори и деятели на древната игра.
Не е моя мисълта, но съм напълно съгласен, че когато човек иска, намира начин, а когато не желае – търси оправдания. Вярвам, че ще намерим пътя към единството! 
Разчитам на подкрепата на Министерството на младежта и спорта и министър Георги Глушков.

Българският шахмат трябва да има своето достойно място както в страната, така и на международната карта, а българските шахматисти да защитят позициите си на знаещи, можещи и разумни хора.

Четете още

Избор на редактора