Българска компютърна игра става спонсор на Нургюл

20Eдин от световните гиганти в компютърната индустрията за игри – стратегията March Of Empires на фирмата Gameloft, е подписал договор, с който за срок от една година ще спонсорира Нургюл Салимова.

„Българската игра March of Empires стана мой официален спонсор. Радвам се, че Геймлофт подкрепя развитието ми и, че чрез нашето партньорство ще популяризираме допълнително шахмата. А играта March of Empires е много интересно предизвикателство за всеки, който иска да развие умението да мисли с няколко хода пред опонентите си“, написа в Инстаграм 20-годишната студентка в Стопанската академия в Свищов.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nurgyul Salimova (@nurgyulll)

Ето какво написаха спонсорите във Фейсбук страницата си:
„Господа и дами, толкова сме щастливи и горди да споделим, че MOE вече е един от официалните спонсори на Нургюл Салимова – един от най-стратегическите умове в света! Този блестящ шахматист от България има множество победи на много европейски и световни първенства. Тази година тя успя да стигне до финала на Световната купа по шах за жени 2023 г. и се класира като една от осемте участнички в турнира на кандидатките за жени 2024 г., който ще се проведе от 2 април в Торонто, Канада.
Ти си вдъхновение за всички нас, Нургюл! Благодарни сме за възможността да споделим вашия поход към величието!

 

Четете още

Избор на редактора