Василев вече с обвинение. Грозят го 6 години затвор

Независимият народен представител Радостин Василев е с повдигнато обвинение за опит на принуда на депутат, обяви самият той пред журналисти на излизане от Националната следствена служба (НСлС), където беше призован сутринта.

На влизане Василев заяви, че няма притеснения. Преди няколко седмици той доброволно се отказа от депутатския си имунитет.

Според обвинението съм принуждавал народен представител – Христинка Иванова от „Има такъв народ“, да напуска групи, обясни Василев. Казах, че не съм заплашвал никого и не съм принуждавал никого, каквато е истината, добави той. И отбеляза, че е дошъл без колега адвокат, което означавало, че по по никакъв начин няма притеснения. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 6 години затвор.

Едно изречение беше, което им казах – не съм извършил престъплението, за което бях привлечен като обвиняем, обясни  депутатът.

„Политическата класа, на която аз буквално обявих война, с всички мои действия през последната година – и за „Има такъв народ“, и сега за „Продължаваме промяната“, на тази порочна коалиция, ще ми носят такива скалъпени обвинения“, смята Василев. Той  нарече обвиненията “ натиск срещу него“ и  „шантаж“. На всички е ясно, че това няма как да мине и нищо няма да се случи, пореден срам за прокуратура, коментира политикът.

И добави, че директорът на НСлС Борислав Сарафов е „лице, което и било партньор на Пепи еврото –  човек, който се издирва за редица престъпления“. „Този човек, който представлява НСлС, трябва да бъде незабавно арестуван, а не да ме викат мен и да ме сплашват за това, че ги разкривам повече от една година какви шарлатани са всъщност политическата класа на България – от единия до другия край на парламента“, коментира още Радостин Василев.

На въпрос дали е получавал заплахи отговори, че вече има досъдебно производство. Истината е, че аз съм с охрана, която ми беше назначена без мое участие, каза той. Но потвърди, че е получавал заплахи.

Не действам с никого, зад мен не стоят нито руските служби, нито руското посолство, нито президентът Радев, нито който и да е било, единствената подкрепа, която получавам в момента, са хората, заяви още Василев по повод думи на политици. Той отбеляза, че би трябвало да викат Кирил Петков и Асен Василев да ги питат в прокуратурата с кого са съгласували. Според него трябва да бъде свален имунитетът на Бойко Борисов.

Василев обясни, че е предоставил вече таблета си, за да бъдат свалени записите от него. Слушам всякакви интерпретации, генерал Атанасов (Атанас) говори за някакви специални средства – моят таблет в моя хол е специалното средство, изтъкна независимият депутат.

Четете още

Избор на редактора