Велинград: Без Arte фестивал заради скъпите хотели

Arte фестивал – едно от най-колоритните и масово посещаваните културни събития във Велинград, тази година няма да се състои. Това оповестиха организаторите, като увериха, че парите за закупени промо билети ще бъдат възстановени. А причината за решението им е рязкото завишаване на цени на хотелските и други туристически услуги в града, който трябваше за трета година да бъде домакин на събитието.

“Организаторите не срещат нужната локална и комунална подкрепа за провеждането му. Въпреки че местният бизнес има преки икономически и имиджови ползи да подкрепя дългосрочно случването на подобни събития на територията си.

Рязкото завишаване на цени на хотелските и други туристически услуги на територията на Велинград за периода на провеждане на фестивала не спомага за провеждането му, напротив – затруднява икономически публиката на фестивала“ – гласи съобщение на официалната страница на събитието.

Организаторите припомнят, че семейният Arte фестивал още с дебюта си спечели приза за „Най-добро събитие в туризма“ на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и миналата година успя да запази титлата си. Благодарят на Община Велинград за подкрепата и обявяват, че търсят нова дестинация за фестивала за следващата година.

Четете още

Избор на редактора