Веско Топалов черпи испанци с 15-годишен отлежал мавруд

19-ият световен шампион по шахмат Веселин Топалов отвори бутилка 15-годишно маврудово вино, за да посрещне испански гости в София. На етикета на стъклото е изписано неговото име и е подарък от организаторите на последния шахматен супертурнир „М-Тел Мастърс“ 2009.

Тогава първи стана Алексей Широв, изпреварвайки с половин точка сегашния първенец на планетата Магнус Карлсен. Турнирът остана в историята с уникалния гаф на Бойко Борисов, който бе поканен да направи първия ход на състезането. Той обаче премести две фигури, както играят в Банкя, и блокира директното предаване по интернет на най-очаквата среща от първия кръг между Карлсен и Топалов.

„Роднини на съпругата ми ни гостуваха за десетина дни- Идват за първи път. Много им хареса София и най-вече магазините и ресторантите на „Витошка“, сподели за ekspresso.bg Веско.

Топалов прекара двайсетина дни в България заедно с трите си „царици“ – половинката Кристина и щерките Лаура и Валерия. През това време успя да покаже на гостите си Стария Пловдив, Боянската църква и Рилския манастир.

Рано тази сутрин фамилията, която живее в Саламанка, отлетя за Мадрид. Графикът им до края на лятото е пълен със забавления. Първо ще гостуват в селото на бащата на Кристина, където ще празнуват на местния карнавал с роднини и приятели.

Лаура и Валерия пък отсега са вълнуват от следващото приключение – за началото на септември Топалов вече е резервирал 4-дневен престой за дамите си в парижкия „Дисниленд“.

Четете още

Избор на редактора