Виола Дейвис стигна статут на EГОТ на наградите Грами

Актрисата Виола Дейвис се присъедини към елитния клуб на носителите на ЕГОТ – водещите награди за телевизия, музика, кино и театър – „Еми“, „Грами“, „Оскар“ и „Тони“. Това стана, след като Дейвис стана призьорка на наградите „Грами“, които се състояха в Лос Анджелис за 65-ти път.

Дейвис получи приза за най-добра аудиокнига за мемоарите си „Finding Me“.

„О, Боже мой. Написах тази книга в чест на 6-годишната Виола, на нейния живот, на нейната радост, на нейната травма, на всичко. Какво пътуване!“, каза 57-годишната актриса, приемайки приза за най-добра аудиокнига.

Тази година сред претендентите за отличието за най-добра аудиокнига бяха Лин-Мануел Миранда, Джейми Фокс и Мел Брукс, който също е в клуба на носителите на ЕГОТ.
В колекцията си с престижни отличия Виола Дейвис има две театрални награди „Тони“, „Еми“ от 2015 г. за ролята си в телевизионния сериал „Как да ни се размине убийство“ и „Оскар“ от 2017 г. за филмовата версия на „Прегради“
БТА припомня, че в елитния клуб вече членуват 18 души. Сред тях са Брукс, Дженифър Хъдсън, Джон Леджънд, Рита Морено, Упи Голдбърг, Алън Менкен, Тим Райс, Андрю Лойд Уебър, Скот Рудин, Одри Хепбърн, Джон Гилгуд.
Други звезди на шоубизнеса като Барбра Стрейзанд и Хари Белафонте също са печелили и четирите отличия, но поне едно от тях е било извън състезателна категория, например специална или почетна награда.
Джон Леджънд е най-младият носител на ЕГОТ. Певецът постига този статут на 39 години. Най-възрастният е Джон Гилгуд, който влиза в елитния клуб на 87-годишна възраст.

Четете още

Избор на редактора