Виртуозът на китарата Стив Вай в НДК на 25 април

Супер изненада поднася легендарният китарист Стив Вай, който включи България в предстоящото си европейско турне „Inviolate Tour“.

Виртуозът Стив Вай идва с тройната си китара Хидра за концерт в НДК на 25 април. Мащабната европейска обиколка започна на 24 март в Лисабон, Португалия и ще завърши на 7 май в Хелзинки, Финландия.

Турнето ще премине през Испания, Италия, Германия, Унгария, Хърватия, Словакия, Сърбия, България, Турция, Гърция, Румъния, Чехия, Полша, Латвия и Естония и Финландия.

Ето какво споделя Стив Вай: „Първата част на турнето Inviolate в Северна Америка премина изключително! Аз и групата сме в отлична форма, по-добра от всякога! Вълнувам се, че най-накрая ще донеса китарата Hydra в Европа.

Очаквам с нетърпение концертите, за да представя и албума си Inviolate, който се приема чудесно от публиката и пресата, нямам търпение да го представя и в Европа“.

Inviolate излезе миналата година, а официалното видео към „Teeth Of The Hydra“, вече е гледано над 5,4 милиона пъти.

Китарата Хидра е модел на Ibanez – с три грифа (два китарни и един бас) и още десетки функции, което я прави един от най-интересните музикални инструменти в света.

Концертът се организира от Blue Hills Events. Билетите отдавна са в продажба, а ще има и специални VIP пакети, включващи и среща с артиста. Билетите се закупуват от „Евънтийм“ и Билетен център в НДК.

Стийв Вай (на английски: Steven Siro „Steve“ Vai) е американски китарист, композитор и музикален продуцент. Роден е през 1960 в Карл Плейс, Лонг Айлънд. От 70-те години свири на китара, като известно време взима уроци от Джо Сатриани, а по-късно посещава Музикалния колеж Бъркли в Бостън. В края на 70-те се запознава с Франк Запа и известно време работи с него.

Стив Вай е една от най-големите фигури в историята на рока, като музиката и гениалните му изпълнения на китарата са смес от хард, прогресив и джаз рок.

Четете още

Избор на редактора