Виталий Кличко надъхва Усик преди мача с Джошуа

Приятели! Днес, 20 август, предстои още една битка ЗА Украйна!

Така започва краткият видеоклип, който кметът на Киев Виталий Кличко – по потник и мускули – записа днес в тренировъчната си боксова зала. Веднага става ясно за какъв битка бой говори в емоционалната си реч бившият световен шампион в тежка категория, известен с прозвището Dr. Ironfist (Д-р Железен юмрук).

„Макар че е само спортен двубой, за нас днес е важно да побеждаваме във всичко. Александр Усик излиза на ринга в Саудитска Арабия с украинския пряпорец и милиони хора по света ще се възхитят на реванша Усик-Джошуа. И победата на Украйна ще бъде видяна от целия свят!

Сашко! (ударението е на „о“, б.р.) Ние вярваме в теб. Държим на теб. Стискаме юмруци и… победата ще бъде наша! Слава на Украйна!“

Мачът реванш между настоящия световен шампион в тежка категория Александр Усик и претендента – британеца Антъни Джошуа, е тази вечер около полунощ българско време. По ирония на съдбата Великобритания е най-лютият поддържник на Украйна във войната й срещу агресора Русия.

Феновете на бокса очакват с интерес и дали Усик ще излезе на ринга с казашкия си перчем на главата, или ще го остриже за мача, за да не му пречи в битката.

Олександр Усик с украинска рубашка и запорожки перчем. СНИМКА YouTube

Четете още

Избор на редактора