10 места, на които трябва да си отваряте очите на четири. Те са рай за джебчиите

Няма по-хубаво нещо от това да пътуваш. Да видиш нови места, да се докоснеш до историята, да си починеш на някое райско кътче. Но понякога много хубаво – не е на хубаво.

Наскоро пресата във Великобритания състави списък с 10 места в Европа, на които туристите са най-застрашени да станат жертва на джебчии.

Първото място заема Ла Рамбла. Оживена пешеходна улица в центъра на Барселона. След нея се нарежда основната атракция на френската столица – Айфеловата кула. Париж се споменава в челната десетка по-често от други градове: на пето място е базиликата Сакре-Кьор, на осмо Лувъра, а на девето катедралата Нотр Дам.

Рим влиза в списъка два пъти – с фонтана Треви и Колизеума.

В челната десетка намират място две забележителности на Прага – Карловия мост (четвърто място) и Стария градски площад с прочутия астрономически часовник (седмо място).

Негативната класацията на местата, на които рискувате да останете без портфейл, завършва с друга популярна точка в Барселона – катедралата Саграда Фамилия.

„Дейли Експрес“ препоръчва на туристите да съставят своя маршрут предварително, за да не загубят своите ценни вещи.

Стоейки насред многолюдно място и гледайки телефона си с Google Maps, веднага ставате мишена за крадците, предупреждава вестникът.

Четете още

Избор на редактора