Водолази ще инспектират Кримския мост за щети

Руски водолази ще инспектират днес щетите, причинени от мощната експлозия на Кримския мост, предаде Ройтерс.

Вчерашната експлозия на моста, който  е символ на анексията на Крим от Москва и който  е ключов път за доставки за руските сили, сражаващи се в Южна Украйна, породи радостни реакции от украински представители, но никой не пое отговорност за атаката.

Взривът стана ден след юбилея на Владимир Путин, навършил 70 години на 7 октомври.  Той съвпадна и с назначаването на генерала от военновъздушните сили Сергей Суровикин за ръководител на така наречената руска операция в Украйна.

Украинският президент Володимир Зеленски не спомена за взрива във видеобръщението си вчера, но каза, чев Крим е облачно. „Но колкото и облачно да е, украинците знаят, че нашето бъдеще е слънчево. Това е бъдеще без окупатори в нашата територия, особено в Крим“.

А ръководителят на украинския Съвет за сигурност и отбрана постна видео на моста заедно с видео на изпълнението на Мерилин Монро на песента „Честит рожден ден, господин президент!“.

Съветникът на Зеленски – Михайло Подоляк приписа експлозията на руски представители, а говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че украинската реакция на разрушаването на гражданска инфраструктура говори за неговото терористично естество.

Четете още

Избор на редактора