Военни се качват на линейките в Англия

Британските власти съобщиха, че ще разположат 1200 войници, които да поемат функциите на стачкуващите шофьори на линейки и екипи за спешна медицинска помощ, след като много синдикати в държавния сектор обявиха стачни действия в седмицата преди Коледа, предаде Асошиейтед прес.

Екипите на линейки трябва да проведат стачка в сряда. Те ще се присъединят към медицинските сестри, железопътните работници, служителите в паспортните служби и пощенските служители, които ще организират стачки през идните седмици.

Най-голямата стачна вълна във Великобритания от десетилетия е в отговор на кризата с поскъпването на живота, която е резултат от увеличението на цените на храните и енергията след пандемията от коронавируса и руската инвазия в Украйна, отбелязва АП.

Близо 417 000 работни дни за били изгубени заради стачки в страната през октомври – най-много за един месец от няколко десетилетия.

Има опасения, че най-малко 1 милион души в Обединеното кралство може да обеднеят и дори да останат без дом заради поскъпването на живота.

Четете още

Избор на редактора