Ким Чен Ун блокира цял град заради 653 изчезнали патрона

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун затвори цял град, след като военните забелязаха, че липсват 653 патрона. Съгласно закона, който държи или пренася без разрешение огнестрелно оръжие, боеприпаси или оръжие, се наказва с труд повече от три години, съобщава dailymail.

Военните претърсват къща по къща за муниции в град Хиесан, който има около 200 000 жители.

„Градът ще остане затворен, докато не бъдат открити всичките 653 куршума“, каза жител на северната провинция, където се намира Хиесан.

Изчезването на боеприпасите от автоматите било установено на 7 март, когато войници от 7-ми корпус на Корейската народна армия се изтегляли от района около града, който се намира на границата с Китай. Те бяха разположени там през 2020 г., за да гарантират затварянето на границите в началото на пандемията от коронавирус.

След като войниците не успяха да намерят липсващите куршуми сами, започна обширно разследване от къща на къща. Тези, които не съдействат, могат да бъдат глобени, казва анонимен източник.

Властите прибягнаха до сплашване и разпространиха лъжата, че изтеглянето на армията е свързано със сигурността на Ким Чен Ун.

Преместването на такава голяма сила извън граничната зона, за да защити Ким Чен Ун, може да се тълкува от хората като сигнал, че ли страната е била атакувана.

Жителите се опасяват, че ако няма решение, властите ще накажат случайно някой, който може да е напълно невинен.

Четете още

Избор на редактора