Временна евакуация в Херсон, армията готви прочистване

Властите в Херсонска област препоръчват на местните жители да заминат в други райони на Руската федерация, за да осигурят на военните маневреност при прочистване на територията от войски на Киев, предаде ТАСС.

Агенцията цитира съобщение, публикувано днес в „Телеграм“ от Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на военно-гражданската администрация.

„Обстрелите на Херсонска област са опасни най-вече за мирното население. За да се избегнат жертви сред мирното население на Херсонска област при прочистване на територията от украински нацисти и западни наемници, администрацията на Херсонска област настоятелно препоръчва да се възползвате от възможността за хуманитарно пътуване с цел отдих и здравни грижи“ в други региони от Русия, посочва Стремоусов.

Открита е специална гореща телефонна линия, за да се информират местните жители какво да предприемат при напускане на региона, добавя той.

Вчера временно изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо изпрати до руското държавно ръководство молба да организира изтегляне на местното население в безопасни региони заради всекидневните обстрели от страна на украинските войски.

Четете още

Избор на редактора