Времето полудява. От 20 градуса през уикенда до сняг във вторник

Времето продължава с необичайните за зимата температурни аномалии. Затоплянето ще продължи, като уикендът ще ни зарадва с температури до 20°. От понеделник обаче настъпва отново охлаждане и във вторник се очакват снеговалежи на места, съобщават синоптиците от НИМХ.

Максималните температури днес ще са между 10° и 15°, в София – около 12°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но сутринта на места видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 7°и 10°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части – силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 0°.

През следващите дни в североизточните и източните райони температурите ще достигат до 18-19 градуса. Минималните ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса. Ще има повече слънце събота и неделя.

В събота ще премине облачна вълна и са възможни съвсем слаби превалявания от дъжд в Добруджа. В неделя времето ще бъде благоприятно за туризъм в планината.

Времето рязко ще се влоши в понеделник, очакват се валежи от дъжд и сняг в западните райони и постепенно ще обхванат централните и източните райони на страната.

Във вторник временно ще преминат в сняг и температурите ще се понижат значително. Това заяви синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

За скиорите най-много сняг има в Банско, в Пампорово е приятно с височина на снежната покривка около 40-50 см, Боровец се нарежда на трето място, а най-лошо е положението на Витоша.

Четете още

Избор на редактора