Шефът на Народния прати съдия-изпълнител на Морфов

Частен съдебен изпълнител е връчил призовка на режисьора Александър Морфов с искане да даде обяснение. Това съобщи във фейсбук съпругата на Морфов – актрисата Рени Врангова.

“Искане за даване на обяснения“ от директора Василев. (за Александър Морфов)“, написа тя в профила си и публикува снимка на документа.

„Не издържам вече от този административен тормоз. Ако искат, и в затвора да ни вкарат!“, пише съпругата на Морфов в коментарите под публикацията си.

Скандалът в Народния театър „Иван Вазов“ започна на 29 октомври 2022 г. Тогава след представление „Хъшове“ главният режисьор Александър Морфов надраска вратата на кабинета и изкърти табелката с името на Велислава Кръстева – завеждащ „Връзки с обществеността“ в театъра от лятото насам, а преди това дългогодишен пиар на ДПС, двукратно депутат от партията и приближена до нейния почетен председател. Конкретният повод за гнева му бе видео от изборите на 2 октомври, в което тя придружава Ахмед Доган до избирателната секция.

Вследствие на скандала между главния режисьор Александър Морфов и шефа на пиар отдела Велислава Кръстева служебният министър на културата Велислав Минеков разпореди пълна проверка на Народния театър, докато директорът Васил Василев на свой ред издаде заповед за вътрешно разследване срещу Морфов.

Четете още

Избор на редактора