Външно осигурява жилище на Християн Пендиков

Служебният министър Николай Милков съобщи, че Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерството на външните работи ще му осигури. Вчера друг министър, Демерджиев пък зяви, че на бития в Охрид наш сънародник ще бъде осигурена охрана, ако той реши да остане в България. Това се прави, защото Пендиков получавал заплахи.

По отношение на РСМ Милков заяви: „Знаете какво е отношението, което ние взехме за 4 януари. От бездействие по отношение на репресиите срещу българските граждани и хората с българско самосъзнание, властите в РСМ пристъпиха към действие и се видя какво е това действие.

Тук става дума за това, че не можем да не констатираме с дълбоко съжаление, че опитите за надграждане на отношенията с РСМ бяха минирани от властите в РСМ, които не допуснаха отдаването на почит към Гоце Делчев. Ние се постарахме да размразим отношенията.

Първоначално беше позволено трима граждани да се поклонят на гроба на Гоце Делчев, след протест беше разрешено на петима човека. След което спря системата им за пропускане, която не работеше в продължение на четири часа, тя не работеше само в едната посока, което показва цялата инсценировка.

Тези, които успяха да влязат, бяха недопуснати до черквата. Никой от тези хора, които пътуваха от София, не успя да се поклони в черквата. За сметка на това бяха арестувани и бити хора“, добави още министърът на външните работи.

Четете още

Избор на редактора