Външно мъмри Митрофанова за „Възраждане“

„Направеното изявление по вътрешнополитическа за България тема от страна на посланик Елеонора Митрофанова е неуместно“. Това гласи позиция на българското МВнР по повод изказване на руския посланик в интервю за Мартин Карбоски, публикувано в неговия Ютюб канал.

На въпрос на журналиста „Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?“, Митрофанова отговаря: „Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам… Вероятно бих гласувала или „не подкрепям никого“, или за Костадинов.“

„Защо бих постъпила така? Защото може би от всички, да ги наречем условно – опозиционни партии, той най-малкото изразява ясна пробългарска позиция, което ми харесва. Той не говори за Русия, не казва, че е за Русия и тогава против кого е? Той изразява абсолютно пробългарска позиция, което аз разбирам“, казва още Елеонора Митрофанова.

„Българската страна определя казаното като опит за намеса във вътрешните работи на страната и в този смисъл противоречи на Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Министърът на външните работи е провел разговор в този смисъл с посланик Митрофанова“, посочват още от МВнР.

Четете още

Избор на редактора