Въпрос към Радев: Оръжие за 600 млн. евро за Полша отива ли в Украйна?

Служебното правителство на президента Радев води кореспонденция за покупката на нови 8 самолета Ф 16. А комисията за оръжие изнася оръжие за 1 млрд. евро само на едно свое заседание. От него 600 млн. евро е износът за Полша. Отива ли оттам в Украйна? Какво се случва, господин президент?

Това пита на страницата си във фейсбук членът на ръководството на БСП Иван Ченчев. Той припомня още: „Свалихте правителството и тотално си обърнахте мнението“.

Ето какво написа доскорошният депутат от левицата:

Днес научаваме от Държавния департамент на САЩ, а не от служебното правителство, че пристигат американски военни за подсилване на източния фланг на НАТО заради войната в Украйна. 

Служебното правителство на президента Радев води кореспонденция за покупката на нови 8 самолета Ф 16. А комисията за оръжие изнася оръжие за 1 млрд. евро само на едно свое заседание. От него 600 млн. евро е износът за Полша.

Отива ли оттам в Украйна? Какво се случва, господин президент?

Доскоро громяхте редовното правителство и говорихте за мир и дипломация. Свалихте правителството и тотално си обърнахте мнението. Господин президент, време е да  отговорите на българските граждани. Какво правите в момент, когато икономиката се нуждае спешно от подкрепа , а милиони български семейства от грижа за предстоящите тежки зимни месеци?

Четете още

Избор на редактора