В арабска носия Роналдо изпълни танц с меч

Националният празник на Саудитска Арабия се чества всяка година на 23 септември, като този път тържествата съвпаднаха с уикенда. Ето защо футболните звезди, които през изминалия период пристигнаха масово в тази азиатска страна, отбелязаха този ден в свободния период между мачовете.

Кристиано Роналдо и съотборниците му от Ал Насър облякоха традиционни арабски дрехи в клип от две минути и половина. Роналдо е централната фигура във видеото, докато изпълнява традиционния танц Арда със своите съотборници.

Между другото Арда е вид народен танц, изпълняван от бедуини от племето Наджд. Изпълнява се от мъже, носещи мечове или тояги, придружени от барабани.

Концепцията на видеото е, че всички футболисти на Ал Насър се подготвят за този национален празник, така че Отавио отива на фризьор, за да направи специална прическа за националния празник. Във видеото участват и други звезди като Марсело Брозович и Садио Мане.

Треньорът на Ал Етифак Стивън Джерард също публикува снимка в национална носия. Между другото Роналдо отбеляза две попадения в дербито между Ал Наср и Ал Ахли и донесе победата на домакините с 4:3.

Четете още

Избор на редактора