В ареста Нено Димов написал книга за зеления терор

В ареста, където стоях четири месеца в началото на 2020 г., имах изобилие от свободно време. И след като изчистих мозъка си от ежедневните проблеми, написах книга, каза бившият екоминистър Нено Димов пред bTV.

Той разказа, че при арестуването си не е очаквал подкрепа от никого, а не се е обаждал досега в публичното пространство, защото вярвал в институциите. Димов, който беше арестуван заради водната криза в Перник и се оказа първият български арестуван действащ министър, припомни, че съдебно-следствените експертизи за тази водна криза все още не са готови и отклони въпросите за това кой е виновен за изпразването на язовир „Студена“, а предпочете да говори за книгата, която е написал.

Книгата се казва „Зеленият терор“ и Нено Димов смята, че екологичният терор има своите корени в нацизма. Той припомни, че един от първите законопроекти на Хитлер след като дошъл на власт, е било да забрани всякакви опити с животни. Наказанието било изпращане в концлагер, където със самите наказани да се правят опити.

Четете още

Избор на редактора