В отпускарския август 156 останаха без книжка в София

Август е. Всеки е на почивка, а столичните улици „пустеят“. Въпреки това са регистрирани 9 211 случая на превишаване на скоростта и 156 отнети книжки от началото на месеца. Това е равносметката от акция столичната Пътна полиция. Само за последната седмица нарушенията в „опразнената“ София са повече от 2 600, a 78 души са останали без книжки, 52 регистрационни табели са свалени, съобщава bTV.

На столичния булевард „Черни връх“  е била най-високата скорост за последното денонощие – 134 км/ч при ограничение от 50 км/ч. След тежката катастрофа на столичния булевард, при която загинаха две млади жени, се осъществява 24-часов контрол на скоростта по булеварда. В момента на него работи стационарна камера, като предстои поставянето на още една.

От полицията съобщиха и за други два случая, на бул. „Цариградско шосе“ и „Ботевградско шосе“, където автомобили са засечени да се движат със скорост от 164 км/ч. Водачите се издирват, като ще получат наказание да не управляват МПС за три месеца и глоба около 1 000 лв.

Четете още

Избор на редактора