В Сърбия полудяха! 8 убити и 13 ранени при стрелба до Младеновац

В Сърбия нещо се случва, нямат край стрелбите и разстрела на невинни. Осем души бяха убити и най-малко 13 са ранени при нова масова стрелба в Сърбия край град Младеновац, на 42 километра южно от Белград, предаде Ройтерс, като се позова на съобщения на местни медии.

Към района са изпратени специални полицейски части и хеликоптери, както и линейки, съобщи Асошиейтед прес.

Сред загиналите е 21-годишен полицай и сестра му. Седем от пострадалите са в критично състояние.

Стрелбата е станала в село Дубона, община Младеновац. Сред ранените има и деца. Операцията „Вихър“ е в ход, над 600 полицаи участват в залавянето на масовия убиец. Извършителят У.Б. (21) е обграден, но отказва да се предаде и продължава да стреля.

Според местни медии заподозреният се е скарал с група хора в училищен двор в Дъбън, взел е автомат от дома си и е открил огън. След това отишъл в родното си село Шепшин, където отново започнал да стреля. Предполага се, че младежът е син на военен.

Според източници на „Вечерне новости“ заподозреният е обкръжен, но не е съгласен да се предаде на полицията и стреля по полицаите.

Всички налични патрули са изпратени в посока Младеновац и Мали Пожаревац. Всички подходи са блокирани, хеликоптери ще прелитат над Младеновац. Към района са изпратени линейки.

В коментар, публикуван в сръбския информационен портал „Телеграф“, министърът на вътрешните работи Братислав Гашич нарече стрелбата „терористичен акт“ без да предостави повече подробности.

Поредната масова стрелба в Сърбия се случва по-малко от 48 часа след като 13-годишно момче застреля девет души и рани седем в училище в Белград, преди да се предаде.

Четете още

Избор на редактора