В Танзания искат кастрация за хомосексуалистите

Ръководителката на женското крило на управляващата партия в Танзания днес поиска кастрация на хомосексуалистите от мъжки пол по време на тържествата по случай две години от встъпването в длъжност на Самия Сулуху Хасан, първата жена президент на страната, съобщи ДПА.

„Искаме от правителството да въведе строги наказания за престъпления, свързани с еднополови дейности. Такива хора трябва да бъдат кастрирани, ако бъдат признати за виновни“, заяви Мери Чатанда, ръководител на женското крило на партията Чама Ча Мапиндузи.

Хасан не е коментирала призива на Чатанда.

Хомосексуалните отношения са забранени в източноафриканската държава, а при  осъждане за такова провинение следва дълъг срок на лишаване от свобода.

Правата на хомосексуалистите са все по-застрашени в региона. В момента парламентът на Уганда обсъжда повторното въвеждане на закон, забраняващ хомосексуалните отношения, припомня ДПА.

В Кения президентът Уилям Руто наскоро разкритикува решение на върховния съд на страната, което се разглежда като благоприятно за хомосексуалната общност в страната. Руто заяви, че уважава решението на съда, но добави, че хомосексуализмът остава неприемлив в Кения.

Четете още

Избор на редактора