ГЕРБ отхвърля Промяната, склонни са за БСП и ДПС

Наша цел е да има правителство, въпреки че никак няма да бъде удобно да се управлява и заради кризата, и заради тази конфигурация, в която се намираме. Това каза пред bTV Тома Биков от ГЕРБ.

„Първо сме поканили „Демократична България“ и очакваме да дойдат на разговори. Мисля, че основната носеща конструкция на такова управление би могло да бъде ГЕРБ и „Демократична България“. Ако не се случи, значи отиваме на избори“, добави той.

Биков обясни, че тези разговори са, за да се види дали ГЕРБ и ДБ въобще имат нещо общо. „Аз мисля, че ние показваме дори само с тази заявка, която в момента правя, че сме готови да проявим политическа смелост“, добави той.

Според него България има нужда от проевропейско и антикризисно управление.   „Има партии, според мен, които биха могли да формират такъв тип мнозинство. Въпрос е на желание и смелост от страна на някои формации. Има конституционно мнозинство в Народното събрание.

Продължаваме промяната мисля, че не трябва да участват в изпълнителната власт. В мнозинството биха могли да участват по различни теми ДПС и БСП, при гласуване в залата например“, добави Биков.

Четете още

Избор на редактора