ГЕРБ: С Gemcorp ПП дава енергетиката ни на концесия

На извънреден брифинг от партия ГЕРБ заявиха пред медиите, че има заплаха за националната сигурност, тъй като меморандумът с Gemcorp не е прекратен. Затова те пускат сигнал до ДАНС, МВР и Европейската комисия.

„Цялата ни енергетика е дадена на концесия на една офшорка от правителството на Кирил Петков. Меморандумът с „Джемкорп” (Gemcorp) не е прекратен. Далаверата за 1 милиард долара е потулена и това се доказва от документи“, заяви Десислава Трифонова, която изнесе данните.

„Кирил Петков се е надявал да се върне на власт и три месеца е крил доклада на ДАНС, а на скрито заседание е взето решение, че договорът ще се прекрати, но той не е прекратен.

Цялото говорене на Кирил Петков, че меморандумът с Gemcorp е прекратен, е било само да ни се замажат очите. В Министерство на енергетиката е извършвана дейност по унищожаване на документи с цел прикриване на цялата далавера“, посочи още тя.

Има заплаха за националната сигурност. Ще пуснем сигнал до ДАНС и МВР, заяви още народният представител Делян Добрев и посочи, че ще бъде подаден сигнал и към главна дирекция „Конкуренция” и главна дирекция „Енергетика” на Европейската комисия.

От ГЕРБ ще поискат създаването на временна парламентарна комисия в 48-ото Народно събрание.

„Призоваваме министър-председателя и министъра на енергетиката да оповестят всички документи, с които разполага правителството за аферата „Джемкорп”. Проследяваме и други министри и министерства от кабинета „Петков”.

Следващия път ще си поговорим за МОСВ, което е не по-малко затънало в схеми. ПП бързат за избори, защото знаят много добре какво са вършили през последните няколко месеца и знаят, че и ние знаем и искат да прекратят работата на Народното събрание“, заяви Даниел Митов.

Четете още

Избор на редактора