Германия внася 600 ченгета за Евро 2024

Близо 600 чуждестранни полицаи ще бъдат изпратени в Германия за Европейското първенство по футбол, което започва в петък.

Министерството на вътрешните работи на Германия обяви в четвъртък, че 350 служители от чужбина ще подкрепят федералната полиция в борбата срещу престъпността и хулиганите, докато други 230 ще бъдат разположени в Международния център за полицейско сътрудничество в Нойс в западната част на Германия.

Служителите на реда са от всички страни, участващи в турнира през юни и юли. Те ще бъдат разположени на железопътни гари, във влакове, на летища и по границите. Основният акцент е върху „деескалацията и комуникацията“, според изявлението на министерството.

„Ние се въоръжаваме срещу всички възможни опасности: от ислямисткия терор до насилниците и хулиганите“, каза Нанси Фезер, министър на вътрешните работи на Германия.

Очаква се мачовете от Евро 2027 да бъдат посетени от общо 2.7 милиона запалянковци на стадионите. Фен зоните в цяла Германия могат да приемат над 12 милиона привърженици. Над 22 хиляди полицаи на ден ще бъдат ангажирани около огранизацията на шампионата на Стария континент.

Германските органи за сигурност също работят с международните си партньори за идентифициране на потенциални заплахи, като страната вече засили граничния си контрол./БТА

Четете още

Избор на редактора