Германия сътвори сензацията, прати звездата Адетокумбо вкъщи

Изумителната стрелба на Германия от далечно разстояние беше в основата на успеха със 107:96 (31:27, 26:34, 26:10, 24:25) над фаворита за титлата Гърция в четвъртфиналния сблъсък от ЕвроБаскет 2022.

Домакините бяха точни в 17 от 31 опита в стрелбата за три точки. Така сътвориха сензацията и пратиха суперзвездата на НБА Янис Адетокунбо вкъщи.

На 16 септември (петък), немският тим ще се изправи срещу Испания на полуфинал. По-рано иберийците се наложиха над Финландия в другия 1/4-финален мач в Берлин.

Германия пък изигра изключителен мач срещу баскетболистите на Димитрис Итудис, като толкова изнерви суперзвездата на тима Янис Адетокунбо, че той след две неспортсменски нарушения беше изгонен и напусна залата 4:56 минути преди края на мача.

3:48 минути преди края на срещата неговата съдба последва и звездата на Германия Денис Шрьодер, който също беше дисквалифициран заради получени две технически нарушения.

Денис Шрьодер беше най-резултатен за Германия с 26 точки, по 19 вкараха Андреас Обст и Франц Вагнер.

За Гърция над всички отново беше Янис Адетокунбо с 31 точки, 18 наниза Янулис Ларендзакис, а с 13 се разписа Тайлър Дорси.

Четете още

Избор на редактора