Голямото задръстване подрани. Къде са тапите

Голямото задръстване по пътищата на родината подрани. Почиващи със стотици хиляди коли се прибират от Великденските пътувания.

Между 5 и 6 километра опашка се образува още по обед на Е-79 край Симитли, където се влива пътят от Банско и така се събират в една лента прибиращите се от курорта и тези, влезли от Гърция през КПП Кулата.

Силен е трафикът на коли както към граничните пунктове с България, така и в обратна посока, защото гърците пък се прибират след почивка у нас.

Силният дъжд в Северна Гърция промени програмата на туристите. От рано тази сутрин е силен трафикът по цялата пътна мрежа, съобщават от Пътна полиция.

Допълнително утежнение на пътната обстановка създават ремонтите, както и преваляванията на много места в страната, съобщава „24 часа“.

Километрично задръстване още около 12 ч. вече имаше и на пътния възел „Благоевград-юг“, съобщи Би Ти Ви.

Там е втората обичайна голяма тапа в района, която се образува заради едновременния трафик от Банско и откъм Гърция и Сандански.

Колите пъплят с километри до кръговото преди Благоевград, от което се качват на магистрала „Струма“ за столицата.

Натоварен е трафикът по основните пътища и магистрали и към останалите големите градове. От ранния следобед по пътищата ще има и засилено полицейско присъствие.

Затруднено е движението между Мездра и Ботевград. Там се изгражда и нов скоростен път, което допълнително усложнява пътната обстановка. Натоварени са вече и входовете към столицата откъм магистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“.

Малко преди Пазарджик в посока София се е образувало километрично задръстване. Колите са спрели, а пътуващите дори са излезли от тях. Причината за огромното задръстване в района е катастрофа.

Бавно се пътува и от „Капитан Андреево“, много хора са избрали пътуване до Турция за празничните дни.

Повече от 700 екипа на пътна полиция ще регулират трафика в цялата страна, съобщи БНР. Продължава да тече и специализираната акция за пияни и дрогирани зад волана.

Четете още

Избор на редактора