Голям пожар в складова база до летище Бургас

Голям пожар лумна край пътя за бургаския кв. Черно море, близо до т.нар. селскостопанско летище Сарафово, което е известно и като база „Вромос“, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на очевидци.

В района, където бушува пожарът, се намира офис и производствена база за авточасти, аксесоари и сервиз на „Вромос“. Към момента няма опасност огънят да се разпростре и на отсрещната страна по пътя за Каблешково, където са производствените мощности на най-голямата частна фабрика за керемиди у нас – „Керамика“ АД.

Засега няма данни за пострадали хора.

В момента на мястото на инцидента има три противопожарни автомобила. Все още не е ясно какво се е запалило и какъв е мащабът на пожара. Съвсем наблизо са пистите на гражданското летище, както и цистерните с керосин за самолетите.

Ръми дъжд, няма вятър и това в голяма степен помага на огнеборците.

Само 5 минути след сигнала за развихрилия се огнен ад в близост до селскостопанското летище на кв. Сарафово нов инцидент вдигна на крак огнеборците. Пред блок 63 в жк „Славейков“ огромно дърво се срути върху автомобил. Нямаме данни дали в него е имало хора и пострадали.

Четете още

Избор на редактора