Граничният полицай застрелян с ловна пушка

С ловна пушка е застрелян граничният полицай Петър Бъчваров на българо-турската граница край Елхово снощи, довериха отлично запознати пред „24 часа“.

Експертиза на намерените от българската страна на границата гилзи обаче ще каже с точност какво е било оръжието, с което е стреляно по българския граничар, уточниха от прокуратурата.

Бъчваров работи в системата от 7-8 г. и бил отличен служител на Гранична полиция. Той е потомствен полицай – баща му също е бил служител на МВР, а сега работел в общината в Елхово.

Майка му пък е учителка, разказаха местни. Цялото градче е потресено и скърби за младия полицай, загинал нелепо на граничната бразда.

В окръжната прокуратура в Ямбол е образувано досъдебно производство по чл.116 от НК за убийство на полицейски служител при изпълнение на служебните си задължения. Засега то е срещу неизвестен извършител.

Срещу граничния полицай Бъчваров и служител на МО, с който загиналият е обхождал терена, е била открита канонада от изстрели – те са били поне 10, каза по-рано днес вътрешният министър Иван Демерджиев.

Застреляният граничен полицай край Елхово е насочил фенер към пробив в оградата, за да го огледа и тогава е дошъл фаталният изстрел от турска страна.

Военният от патрула не се е оттеглил, както бе съобщено по-рано, а се е прикрил зад джипа, с който е дошъл патрулът и е отвърнал на огъня. Именно той е казал , че е имало 10-15 изстрела.

Четете още

Избор на редактора