Григор на четвъртфинал в Марсилия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на твърда настилка в зала в Марсилия (Франция) с награден фонд 707 510 евро.

Поставеният под номер 4 Димитров надделя над квалификанта Гайс Броувер (Нидерландия) с 6:3, 6:2 за 64 минути, записвайки първа победа при третото си участие в надпреварата след 2009 и 2011 година.

31-годишният хасковлия пласира 9 аса и не допусна пробив, като спечели 33 от 36 точки при вкаран първи сервис срещу левичаря Броувер. Той поведе с 4:1 за успеха в първия сет, а във втората част реализира брейкове в третия и в седмия гейм, за да триумфира.

„Много е опасно, когато играеш срещу тенисист с неговия сервис. Но аз бях готов. Имаше няколко гейма, в които той имаше своите шансове, но аз се справих добре. Хубавото беше, че имах няколко дни, за да се аклиматизирам и да свикна с условията на корта, с настилката. Имам да изчистя още някои детайли, но съм доволен от начина, по който играя. Денят беше добър за мен и съм щастлив“, коментира Димитров.

С успеха той си осигури 21385 евро и 45 точки а световната ранглиста, в която заема 25-ото място.

На четвъртфиналите Димитров ще срещу Александър Бублик от Казахстан, който е 50-и в света в момента. Двамата имат по две разменени победи, но българинът е в серия от два поредни успеха. За последно двамата играха през миналия сезон в Индиън Уелс и хасковлията триумфира с 6:3, 6:4.

Четете още

Избор на редактора