Григор отпадна драматично от турнира в Марсилия

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в зала в Марсилия (Франция) с награден фонд 707510 евро. Поставеният под номер 4 в схемата българин загуби драматично с 5:7, 6:3, 6:7 (6) срещу Александър Бублик, след като пропиля два мачбола.

В първия сет най-добрият български тенисист допусна решителен пробив за 5:6, след което казахстанецът сервира успешно, за да поведе в резултата.

Димитров спечели подаването на противника си за 3:1 във втората част и след това не допусна никаква изненада, за да се върне в двубоя при 6:3.

Третият сет отново се разви равностойно, достигайки до 6:6 без съществени проблеми за сервиращите. В решителния тайбрек хасковлията направи минипробив за 3:2, но веднага след това Бублик изравни за 3:3. Димитров пак спечели подаването на противника за 5:4, след което достигна до два мачбола при 6:4, но Александър Бублик се добра до 6:6 и на свой ред имаше точка за спечелване на срещата, от която се възползва за крайното 8:6 след близо 137 минути на корта, съобщава БНР.

Григор Димитров има две победи в петте си срещи с 25-годишния казахстанец, който ще се изправи срещу Хуберт Хуркач на полуфиналите в Марсилия. Поставеният под номер 1 в схемата поляк се наложи над Микаел Имер (Швеция) с 6:3, 3:6, 7:6 (6).

Четете още

Избор на редактора