Димитров продължава без загубен сет в Австралия

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров с лекота се класира за девети път в третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №27 в схемата преодоля Ласло Джере с 6:3, 6:2, 6:0 на корт „1573“ в Мелбърн и продължава без загубен сет в турнира от Големия шлем. Той записа 31-ата си победа тук след 93 минути игра, пише БНР.

Григор не се бави и проби за 2:0 сервиса на сърбина при втората си възможност, а после и затвърди. В осмия гейм 68-ият в световната ранглиста Джере подаваше, за да остане в частта. Димитров стигна до сетбол, но не успя да го реализира. Така при 5:3 31-годишният българин сервираше за сета. Той стигна до 40:15 и реализира втората си възможност, за да затвори частта след 38 минути игра.

Полуфиналистът в Мелбърн от 2017 година Димитров стартира с пробив и във втория сет, който убедително затвърди за 2:0. Хасковлията продължи да доминира в мача и закономерно направи втори брейк за 4:1. В седмия гейм сърбинът сервираше за оставане в сета, но Гришо стигна до три сетбола, но не успя. При 5:2 вече българинът подаваше за 2-0 части. Набързо Димитров поведе с 40:0 и триумфира при втория си шанс.

Гришо спази традицията и взе първия сервис гейм на Джере и в третата част. Играта на сърбина съвсем се разпадна и първата ни ракета лесно го проби отново и после стигна до 4:0 с гейм на нула. Последва нов пробив и Димитров сервираше за победата, като го направи с гейм на нула.

Българинът завърши с 18 печеливши удари (9 аса) при 16 непредизвикани грешки (2 двойни). Той реализира шест пробива в мача и не даде брейк пойнт на опонента си.

В третия кръг Григор очаква в събота победителя от срещата между деветкратния победител от Australian Open Новак Джокович от Сърбия и французина Ензо Куако.

Четете още

Избор на редактора