Григор продължава в Париж без загубен сет

Поставеният под №28 в схемата на Откритото първенство на Франция по тенис Григор Димитров се класира за третия кръг без загубен сет и така изравни миналогодишното си постижение в Париж.

Българинът се наложи над Емил Руусувуори от Финландия със 7:6(4), 6:3, 6:4. Двубоят се игра при 26 градуса на сянка, каквато изобщо нямаше на седми корт в комплекса „Ролан Гарос“, и продължи 2:44 часа.

Димитров започна концентриран срещата и проби в откриващия гейм, след което затвърди. Финландецът изравни за 2:2, но 32-годишният Григор тутакси отново направи брейк. Той сервираше за сета при 5:4, но изигра слаб гейм и Руусувуори върна и този пробив. В последвалия тайбрек по-класният тенисист беше първата ни ракета, който след 2:3 точки спечели пет от оставащите шест разигравания. След заключителната точка поддръжниците на Гришо на трибуните изригнаха, а многобройните финландци трябваше да замълчат.

В следващата част скандинавецът започна с брейк, който обаче веднага беше върнат от българина. Той направи още един за 3:1. В осмия гейм Димитров пропиля три сетбола при сервис на съперника. При 5:3 успя да затвори частта при общо шестата си възможност, когато вкара чудесен сервис по диагонала, който Руусувуори не успя да върне в корта, съобщи БНР.

Преди началото на третия сет финландецът поиска физиотерапевт на корта заради проблем с лявото бедро. Григор проби за 2:1, но съперникът направи рибрейк при 3:3. Последва дълъг гейм, в който в край сметка Димитров пак проби след форхенд в аут на съперника. Веднага след това хасковлията затвърди с игра на нула. При 5:4 Гришо сервираше за победата и го направи на нула, като при последната точка съперникът изпрати ретура в аут, след което Гришо сви победно юмрук.

Той завърши с 23 печеливши удари (5 аса) и 35 непредизвикани грешки.

Четете още

Избор на редактора