Григор ще играе на тенис лигата в Абу Даби

Григор Димитров отново ще бъде една от големите звезди на специален турнир в края на сезона.

На 21 декември в Абу Даби започва вторият сезон на демонстративната, но добре платена Световна тенис лига. Българският ас ще бъде в отбора на “Хвърчилата” заедно със Стефанос Циципас (Гър), гаджето му Паула Бадоса (Исп) и Арина Сабаленка (Блрс). През миналата година Димитров игра за “Соколите”, в чийто сътав пак бяха Бадоса и Сабаленка, а №1 в селекцията бе сръбският шампион Новак Джокович.

“Хвърчилата” в лицето на шампионката Сабаленка, динамичната Бадоса, забележителния Циципас и впечатляващия Димитров не знаят какво е спирка”, написаха организаторите.

Сериозни са имената и в другите отбори. “Ястребите” разчитат на Каролин Гарсия, Хуберт Хуркач, Каспер Рууд и Ига Швьонтек, в “Соколите” този път са Франсес Тиафо, Лейла Фернандес, Елена Рибакина и Тейлър Фриц, а за “Орлите” трябва да играят Данил Медведев, София Кенин, Мира Андреева и Андрей Рубльов.

В рамките на 4 дни отборите ще играят един срещу друг в два мача поединично и един на смесени двойки. Най-добрите два ще се срещнат за титлата.

Григор Димитров приключи сезона с финал на турнира “Мастърс 1000” в Париж и е 14-и в крайната годишна ранглиста. Това е най-доброто му класиране от 28 октомври 2018 г., когато бе №10 (за последно в топ 10).

При завръщането си в България Григор очаквано отиде до родния си град Хасково и по традиция пусна снимки в социалните мрежи. В София звездата ни представи последния модел на швейцарските часовници Bianchet. Димитров е рекламно лице на марката и участва в разработването на модела, припомня 24 часа.

Четете още

Избор на редактора