Гришо мачка наред. Изхвърли сензацията Алтмайер

Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

32-годишният българин бе безкомпромисен срещу германеца Даниел Алтмайер и го надигра с 6:4, 6:3, 6:1 за два часа и осем минути игра.

За най-добрия български тенисист това бе трета поредна победа без загубен сет след тези над казахстанеца Тимофей Скатов и финландеца Емил Руусувуори, както и шести успех в последните му седем мача.

Димитров започна срещата на много високи обороти и след само няколко минути игра поведе с 3:0 гейма. Алтмайер, който в предишния кръг отстрани италианеца Яник Синер, показа, че класирането му за третия кръг на „Ролан Гарос“ не е било случайно и изравни при 4:4 гейма.

Тук обаче Димитров отново превключи на по-висока скорост и взе пет поредни гейма, с които си осигури първия сет и аванс от 3:0 във втория. Този път Алтмайер не успя да върне пробива и не създаде никакво напрежение у българина, който след 90 минути игра вече имаше преднина от два сета.

Дори по-убедителен българинът бе в третия сет. Той стартира с три пробива и пет поредни гейма на сметката си. При 5:0 явно настъпи леко отпускане в играта на българина, който позволи на Алтмайер да върне един от пробивите и да избегне „геврек“, но веднага след това хасковлията затвори мача с 6:1.

До момента Григор Димитров се бе класирал за четвъртия кръг на „Ролан Гарос“ единствено през 2020 година. Тогава той бе спрян от гръка Стефанос Циципас. Сега българинът го очаква нов тежък мач по пътя към четвъртфиналите, който ще бъде с победителя от късния мач на централния корт „Филип Шатрие“ между германеца Александър Зверев и американеца Франсис Тиафо.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Четете още

Избор на редактора