Гришо мачка наред: Не прости и на Зверев

Григор Димитров победи германеца Александър Зверев с 6:4, 6:7, 6:4 и се класира за финала на турнира по тенис от сериите „Мастърс 1000“ в Маями.

За да достигне до този финален етап от турнира, Гришо победи последователно Алехандро Табило, Яник Ханфман, Хуберт Хуркач и Карлос Алкарас.

Димитров ще се бори за трофея с италианеца Яник Синер, който отстрани Даниил Медведев в другия полуфинал. Така той ще има шанса да спечели втората си титла на турнир от сериите „Мастърс 1000“ след триумфа си в Синсинати през 2017 г.

С класирането си на финала 32-годишният българин, който в момента е 12-и в световната ранглиста, ще влезе в Топ 10 от понеделник. Димитров загуби седемте си последни мача срещу Зверев. Единствената му победа срещу германеца бе в първия им двубой през 2014 г.

„След първия сет Саша вдигна нивото си, беше много силен, поставяше ме под напрежение, а и в третия беше много добър. Мисля, че в края играх с малко повече авторитет и това ми помогна.

Каквото и да кажа, няма да бъде оправдано. Аз водя моята битка в момента. Цялата работа, която положихме като отбор. Сега съм в различна пътека в моя живот, в моята кариера. Има много неща, които съм свършил, но са зад сцената. Искам да стигна там, където бях, защото няма причина да не го направя.

Продължавам да имам вяра в себе си и дори когато съм имал съмнения, хората около мен ме подкрепяха. Имам великолепни хора около мен, семейството ми ме подкрепя, всички те са мои приятели“, сподели Димитров.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Четете още

Избор на редактора