Гръмна аквариум в Берлин, изсипа 1500 риби на улицата

Един от най-големите свободностоящи аквариуми в света, дом на 1500 екзотични риби, избухна в Берлин в петък, причинявайки вълна от опустошение около атракцията Sea Life.

Около 100 екипа на Спешна помощ са изпратени малко преди 6 часа сутринта в комплекс „АкваДом“, в който се намират хотел „Радисън“, музей, магазини и ресторанти.

Инцидентът е довел до сериозни щети и леки наранявания, съобщиха от полицията.

„В допълнение към невероятните морски щети… двама души бяха ранени от стъклени отломки“, съобщи берлинската полиция в Twitter.

Полицията каза, че са подготвени спасителни кучета да претърсят сградата за всеки, който може да е затиснат под отломките.

Имаше спекулации, че температурите на замръзване до минус 10ºC през нощта са причинили пукнатина в резервоара, който след това е избухнал под тежестта на водата.

Говорителят на полицията Мартин Стралау каза, че причината за инцидента все още се разследва.

Свидетелката Гуендолин Шишковиц каза пред германския новинарски канал n-tv, че е чула силен взрив и първоначално се е страхувала, че е избухнала бомба.

Това беше най-големият свободностоящ цилиндричен аквариум в света с височина 16 метра, според уебсайта на Sea Life. Той съдържаше около 80 вида риби и побираше около милион литра вода.

Последно модернизиран през 2020 г., атракцията във фоайето на хотела е основен туристически магнит в Берлин.

Един от неговите акценти е 10-минутно пътуване с асансьор през резервоара, използван от посетителите на развлекателния комплекс.

Четете още

Избор на редактора