Взрив в склад за фойерверки край Елин Пелин

Гори склад за фойерверки в района на гара Елин Пелин, съобщи Нова. По непотвърдена информация има ранени.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска посочи, че сигнал за инцидента е получен в 18:35 ч. Подалите го обясняват, че може да има четирима пострадали. Две линейки са на мястото, но нямат достъп до склада, тъй като пожарната е отцепила периметъра.

В МВР сигналът е постъпил в 18:31 ч. Екипи на полицията са тръгнали веднага. Към мястото пътуват още вътрешният министър Калин Стоянов и главният секретар на силовото ведомство Димитър Кангалджиев. „Чуваме гърмежите и виждаме огромен облак дим над Елин Пелин”, каза за Нова говорителят на МВР Димитър Димитров.

По първоначална информация горят три склада. Все още МВР няма данни колко хора са се намирали вътре. „Насочени са допълнителни екипи на място”, допълни Димитров.

Няма сгради в близост до склада с фойерверки, каза кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов по БНТ. По думите му огънят продължава да се развива, но жителите трябва да са спокойни, тъй като не става дума за склад с бойни боеприпаси. Това, което може да се случи евентуално, е някоя от осколките да предизвика пожар в полето, допълни Симеонов, но обясни, че няма опасност за хората.

Четете още

Избор на редактора