Гърция не спира да се люлее, трус след трус

Гърция не спира да се люлее. Земетресение с магнитуд от 4,5 по Рихтер е било регистрирано и тази нощ в Йонийско море край гръцкия остров Кефалония, съобщи АНА-МПА.

По данни на гръцкия институт по геодинамика епицентърът на труса, който е станал в 1:46 ч. през нощта, е бил на 34 км западно-югозападно от селището Ликсури на Кефалония и на около 317 км западно от Атина.

Няма данни за материални щети и пострадали хора. Не се съобщава за щети и при другото земетресение, което беше регистрирано снощи в Гърция – край остров Евбея, което се оценява на пета степен по скалата на Рихтер.

Преди това вчера късно вечерта земетресение с магнитуд 5,0 разлюля Централна Гърция, като бе усетено и в Атина, предаде Ройтерс. Трусът в 22,06 ч. е бил с епицентър на 57 км североизточно от столицата. Огнището е на дълбочина около 2 км под земята, сочат данни са Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Преди това пък на гръцкия остров Евиа земетресение от 4,7 по Рихтер повреди стари сгради, като властите евакуираха учениците от училищата. Последваха леки вторични трусове.

Четете още

Избор на редактора